Megfagyott Zene

Ez a blog saját (főleg koncert) fotóimat mutatja be, gyönyörködés és megbeszélés céljából. Vannak itt olyan képek is, amelyek - ezért vagy azért - nem tökéletesek, de én mindegyiket szeretem - ezért vagy azért. Nem vagyok professzionális fényképész, nem ebből akarok élni, de szeretem. Tanulok. A fényképek a jpeg konverzión kívül más fotótechnikai eljáráson nem estek keresztül.

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A képen Póka Egon nevű ember látható.
Legfőbb jellemzője, hogy teszi a dolgát. Manapság ...

 

...ez nem kis dolog.

 

Jó a buli!
Ferenczi Gyuri éppen Keresztes Ildikó popsijával van elfoglalva. Erről persze Ildikó mit sem tud (mert danolász éppen), de a zenekar igen. Ennek megfelelően röhög és várja, hogy Ildikó fordulásból szájon vágja a nagynevű herflist vagy...
Ilyenek bizony megtörténnek, ha egy csaj is van a színpadon.
Maga a fénykép nem egy nagy szám, de jól bizonyítja azt az alapvető igazságot, miszerint: "Ott kell lenni". Az ilyen jellegű képek talán felvillantanak valamit egy koncert hangulatából. ...és ennek a koncertnek volt hangulata, de még milyen!

Ennek a képnek minden baja van, azon kívül, hogy nagyon klassz a színpadtechnika.
A füst polarizálja (szétszórja) a fényt, ennek megfelelően eléggé nehéz élességet állítani - nincs mire lőni. Füst nélkül viszont a fények nem eléggé látványosak. Erre talán jó megoldás lenne a polárszűrő, de az meg elvesz egy fél értéket a fényerőből. Ilyenkor kell a nagyon érzékeny - és ennek megfelelően nagyon drága - objektív.
A kép 2.8-as rekesszel, 1/60 zárral kézből, 400 ISO-val készült, Sigma 24-70mm 1:2.8 EX DG objektívvel.


A koncertről beszámoló itt található.

 

Címkék: ferenczi györgy póka egon keresztes ildikó

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://megfagyottzene.blog.hu/api/trackback/id/tr213355826

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása